Jobb o boobisar

Hänger i soffan med L o Neo o tittar på melodifestivalen, ska ta fram lite godis o äta innan det bär av till jobb vid 21.30
Har glömt äta idag så kanske borde ta mig ngt i magen så jag inte svimmar.
Stolt över mig själv, har redan sparat/lagt undan nästan 4 000 till boobisarna, ska ju "bara" spara 16 500, lägger all lön + dricks + alla andra slantar som blir över.

Självkänsla

Kära dagbok?
Torsdag 26 februari, solen strålar o jag känner mig ritkigt glad, jag o Nike har en mysig hemma dag, har tvättat 2 maskiner, bäddat sängen, plockat undan leksaker o tvätt, fyllt diskmaskin, hängt ut mattor, vattnat blommor, städat badrummet från golv till tak, dammsugit, ätit lunch.
Känner mig stolt att jag faktiskt klarat av allt detta idag, visst jag har fått impulser o börjat med helt andra saker o allt detta jag gjort har tagit ungefär 3 timmar men nu är det gjort o det fick mig att känna mig helt duktig.

Igår var jag hos tandläkaren (skräckhuset) o drog en envis jäkla visdomstand,jag valde att ta lugnande o det hjälpte verkligen, var helt avslappnad o fick bedövningssprutan, sen började tandis vicka på tanden som väldigt fort lossnade, gjorde inte det minsta ont heller, var rätt groggy efteråt så svärmor som var med mig som ledsagare skjutsade hem mig o tog med sig Nike hem så jag skulle få sova ruset av mig.
Tog en promenad med Myran upp vid 13 tiden då hade dom bakat semel bullar o Nike vilade, jag hämtade Neo o gick tillbaks, vi klädde oss o gick ut o åkte spark, Neo med sin lilla spark o myran fick springa efter.
Köttsoppa till middag o sen de goda semlorna, gottegris som man är åt man 2,5 =)

Nästa vecka ska jag skaffa mig träningskort på Impuls, nu jäkla är det dags, känner lite ångest över hur jag ska hinna med eftersom jag bara tränar dagtid, nåja Nike börjar bli så pass stor att hon kan leka i barnhörnan medans jag svettas.

Nästa fredag ska Frida förlänga mina ögonfransar, spännande.



Yrväder

Blev ett bittert alla hjärtans dag inlägg, men mådde verkligen apa o trodde jag fått den fruktade kräksjukan, för alla er som är jätte intresserad så är just kräksjuka en F O B I jag har, gråter som ett barn o ber till gud att få dö.
Nu var de inte magsjuka jag hade utan bara att min mage hade väldigt ont o jag mådde illa, jag misstänker att boven är all medicin jag äter, retar nog på stackars magen min.

Idag har jag o barnen varit hemma o myst på, lekt på morgonen, handlat, lunchat, vilat o sett film, Neo o Nike lekter jätte fint medans jag bakade, sen satt vi (läs barnen) o fikade o jag drog fram som ett yrväder o försökte organisera min städning o tänka håll dig nu till detta o gör allt du tänker när du är klar med det du nu gör.
Dina andra tankar om tvätten som ligger i sovrummet o glaset som står på bordet, el mjölken som står på bänken, blommorna som behöver vattnas, soporna som ska ut, tidnigen som ligger på sängen, tvättmaskinen som är klar osv far runt i min skalle hela tiden o jag påbörjar allt samtidigt, så ni kan ju tänka er vilken pannkaka de oftast blir av mina försök till att städa, det gör mig verkligen ledsen o får mig att känna mig så himla osjälvständig o beroende av att ha L hemma med mig, som säger åt mig om jag drar iväg o påbörjar ngt annat.
Är expert att städa "runt" saker, jag fixar inte att plocka upp saker,  så när jag o Lars städar så får han alltid plocka o jag drar fram med dammsugaren o skurar.
Detta har inget med att jag är lat el slarvig att göra utan är en del av min sjukdom.
Nu ska vi fika min underbart goda kaka i hockey pausen.

Tjiing

Typiskt

Idag är de alla hjärtans dag o här ligger man med magsjuka? mår svin illa o har tvingat mig själv att kräkas, eftersom jag har fobi för att spy känns de bättre att jag själv tvingar mig att göra de för att slippa illamåendet.
Vi är väl inte dom som brukar fira alla hjärtans dag men ikv skulle vi äta gott o dricka lite, varit på systemet o köpt en flaska rött o en rose till mig.
Blir schlager i soffan med blåbärs soppa ikv, festligt värre!

Nyfiken

Har en hel del läsare o är nyfikna på vilka ni är =)

Jag mår bra idag

Vilket härligt väder, blir så glad av sol, håller på att derssa mig o Nike, ska till psykologen kl 11 sen lunch med Hannah på stan, känns som en bra dag ida.

Tankar

Kanske inte är vidare roligt att läsa om min medicinering, men de struntar jag i bara att sluta läsa om de är trist.
Vill själv ha kvar detta för min egen del o kanske för andra som tycker det är intressant att läsa om just detta med ADHD o medicinering, jag läser själv flitigt bloggar om medicinering o ADHD, blev mycke medicin o Adhd på de 3 första raderna =)
Nåväl inne på 3 e dagen helt utan medicin, så hur känner jag mig då? väldigt konstig känner jag mig, har de klassiska "utsättnings symptomem" som eg är ett finare ord för abstinens som är presic vad de är, jag känner ju så väl igen det eftersom jag haft abstinens förut, då inte medicin utan annat.
Svettningar, vansinniga humörsvängningar, blixtliknande elstötar i huvet o okontrollerade gråt attacker.
Kanske inte de smartaste att helt lägga av bara sådär, borde trappa ner men kanske lika att sluta tvärt om detta går över snart.

Fått tid hos Neuro teamet på sunderbyn den 13 mars, ser verkligen fram emot att få igång utredningen nu o få min diagnos på papper, kanske mest för min egen del, känns som ett sätt för mig att berabeta o acceptera den jag faktiskt är, använda min ADHD till något riktigt bra
Tänk er att i år gå o känna sig så jävla missanpassad, vara för "udda" för att passa in i de normala men för normal för att passa in i det udda, det är tärande.
Aldrig känna ro, hela tiden snurrar hjärnan på i 200, tankarna är som zappande tv kanaler.
det finns en dokumentär som heter "Mitt huvud är en torktummlare" o de är väl lite så det känns, bla.
Har läst massor senaste tiden om ADHD på nätet o jag kan säga att innan jag gjorde de var jag säkert lika okunninga som många av er som läser, tror att ADHD ungefär handlar om att ha svårt att koncentrera sig, vara lite het i humöret el kanske vara mindre interligent än andra människor.
Detta är då helt fel.

Saker jag bestämmt mig för att försöka ändra/tänka på är att inte vara så känslig för kritik o ta åt mig, sluta leta "undermening" i ALLT tex "Jaha, nu gick han. Gjorde jag nåt fel?" "Hmm... vad menar hon med det
egentligen? Ser jag konstig ut?"
Trots att det säkerligen inte finns några "dolda budskap" i meningen el handlingen, till o med positiva kommentarer kan verka mystiska o väcka någon sorts misstänksamhet.
Det sägs att personen med ADHD verkar ständigt åka berg o dalbana när det gäller humöret.
Det svänger hej vilt o jag tar ut svängarna också, men detta är inget problem för mig men för de i min omgivning, spec om de inte vet vad det beror på.
Jag är ju lite så att jag säger "vad som helst" närsom helst, detta beror på att jag tänker icke- linjärt, vanliga människor tänker linjärt.
Ungefär som en rak linje mellan A B C.  A ligger närmare B än C ligger närmare A.
Inte hos oss, vi tänker "runt" saker, alltså icke - linjärt.
Min oförmåga att slutfötra saker, förklaring till detta är att jag blir distraherad, uttråkad o hittar något nytt att göra ist, detta måste jag bli bättre på tex dela upp stora moment i mindre mer hanterbara delar, lära mig vara stolt över de små del-mål jag slutfört o focusera på slutmålet.


Skräcktripp

Igår fick jag mig en ordentlig skräcktripp, det var min nya medicin som gav mig en sjuhelsikes resa.
Kommer aldrig mer ta den, det är en tab som man lägge rpå tungan som sen smälter.
Frågade personalen på apoteket om den skulle veka fortare än vanliga tab som man sväljer, men nejdå de skulle den inte, okej tog en tablett dem smälte fort o smakade FAN, trots att de sa att den bara skulle smaka apelsin.
Efter 20 min känner jag hur seg jag blir o inte riktigt hänger med, bestämmer mig för att gå till sängs, vinglar upp i sovrummet.
otroligt trött o vill bara sova, är helt slut vill sova sova sova men de är omöjligt, det kryper i kroppen så jag tror jag ska bli galen på riktigt, tar väl ca 1 timme innan jag faller ner i djupsömn.
Har legat klubbad hela natten o inte rört mig (förutom att jag legat o sparkat o vifftat med armarna) jag som annars vänder mig o rörs massor i sömnen.
Vaknade vid 9 med otrolig huvudvärk, kändes som en 3 dagars fest, svag på benen o typ oj vad hände eg.
På sätt o vis fungerar medicinen, fast kanske inte som tänkt: jag blev så skraj av den att den skrämmde mig upp ur depressionen o tillbaka på livet?!


Nu har jag vaknat upp ur dimman o vi har städat o skasnart bege oss in till stan o äta på Max med barnen,  senare ska jaag o Neo på Bio o se Bolt.
ikv blir det jobb o landa i sängen, i källaren spooky.


Fuck off medicin demoner!

Jag är sjyyyk

Jag är sjuuuk, det är synd om mig.
Jag har ont i huvet, det har slagit lock för örat o det gör ont, jag är täppt i näsan.
Finns de ngn som har de mkt värre än stackars lilla mig?

Igår kom spikmattan, gudars de gjorde ont att ligga på den, intensiv smärta som efter någon få minut går över till en extremt värmande konstig känsla, var som att kroppen stängde av el varvade ner ordentligt, otroligt annorlunda känsl, mkt mysigt.

Jag är rastlös mitt i sjukdommen här o jag vill tatuera mig ordentligt, vad ska jag göra? Någon som kan komma med ngt förslag?
Frida har du nåt förslag? Gillar dina gaddar =)

Shakti

Så har man gått o blivit sjuk då, grejt!
Nåja ska inte klaga kan inte riktigt komma ihåg sist jahade influensan, så de är bara att bita ihop.
Är så himla trött, har huvudvärk, jag antar det beror på sömnbrist, jag har fått så himla svårt att sova på kvällarna, är jätte trött men det kryper i kroppen o jag kan inte ligga stilla, det är oerhört frustrerande & när jag somnar så drömmer jag väldigt mycke konstiga saker o vaknar livrädd, denna "rädsla" håller i sig på¨dagarna oxå o jag inbilllar mig att det jag drömt ska inträffa de jag tycker om, det är hemskt jobbig, ska till läkaren på fredag o ev byta medicin igen, nu blir det 3 medicinen vi byter ut o jag börjar tröttna, hur svårt kan de vara för psykiatrikerna att få fingrarna ur så jag får min riktiga medicin som jag ska ha.

En rolig sak jag fick för mig fredag kväll var att beställa mig en alldeles egen spikmatta, så nu är den beställd o jag väntar med spänning på att få använda den.
Vad kan en spikmatta vara bra för kanske ni undrar?
Utan att få er att tro att jag helt tappat greppet ska jag säga att jag funderar på att prova Yoga, någon som provat det?


"De 6000 akupressurpiggarna gör Shakti spikmatta till ett mycket effektivt verktyg för att lösa spänningar och ge djupavslappning.

Shakti frisätter stora mängder endorfiner, må-bra och lycko- hormoner som ger kroppen återhämtning och vila. Ditt välbefinnande kommer att öka vid regelbunden användning, både fysiskt och mentalt.

Spikmattan ökar blodcirkulationen och syreupptagningen.

Används vid: stress, sömnbesvär, spänningar, ryggskott, ischias, migrän, depression, låg energi, träningsvärk mm. "


RSS 2.0