Så trött

Ja de är jag även fast jag nu 2 nätter i rad fått sova hela natten, har nu i över 1 veckas tid haft svårt ont i huvudet, spec kvällstid de sitter bakom ögonen o i nacken det värker o gör riktigt ont.
Idag har jag även kännt en ilande riktigt ond värk frånnacken som strålar ner i ena axeln.
Hypokondriker som man är har jag ju redan börjat tänka "hjälp tänk om jag har en hjärntumör" men vet ju aldrig.
Har provat att dricka massor, ta panodil, vilat o allt men inget hjälper har till o med huvudvrk när jag sover, känner lixom i sömnen att jag har ont.
Vet inte om huvudvärken kan komma från mitt fall dagen innan julafton, ramlade här på gården o slog mig lite, det är i samband med det värken har kommit... Nej nu ska jag sluta tjata om det.

Lillan blir bara mer o mer vaken o har börjat le, så söt hon är våran tandlösa lilla prinsessa man bara smälter av ett tandlöst litet leende =)
Förresten jag har sån ångest över ammningen, den funkar inte jag har verkligen ingen mjölk att ge henne, provade pumpa idag o jag fick ut max en matsked sammanlagt från båda brösten, blir så frustrerad o ledsen över att hon typ bara får ersättning, men vad ska jag göra???? ävla skit så misslyckad man känner sig som inte ens kan förse sitt barn med mat.
Med Neo hade jag litervis med mjölk men då ville jag inte amma, nu vill jag men då har jag ingen mjölk.


God jul

Julafton idag, känns helt underbart mysigt även om julstämminingen lyser med sin frånvaro pga de trista vädret.
Nåja ska inte klaga, har fått sova någorlunda inatt o Neo tog sov morgon han me, tog upp honom bytte o gav väling flaska, sen fick han komma upp i våran säng o öppna 2 julklappar.
Efter han öppnat sina egna hjälpte han lilla syster med hennes oxå.

Nu har vi lagt båda barnen att vila lunch så dom orkarmed julfirandet ikv, vi blir några stycken vilket är perfekt då har barnen någon som kan avlösa oss hela kvällen mellan julbordet, klapp utdelningen, blöjbyten, ammning o kalle anka.
Vart en tidig kväll igår jag slocknade 21 & vi som hade laddat godis förrådet med glass, godis, chips igår, nåja de är väl så det är att vara småbarns föräldrar =)

Bra dag?

Vill bara tacka för alla snälla komentarer i förra inlägget, Tack!!!!

Nu känns saker bättre,har känts okej sen i onsdags, då var Neo hemma från dagis o han var faktiskt  snäll nästan hela dagen, vi lekte o kollade lite teckat o åt lunch medans lillan sov mest hela dagen.
När hon vaknade sov Neo lunch så de var perfekt.
Idag är Neo oxå ledig från dagis o vi hoppas på ännu en bra dag, jag behöver de verkligen.
Tvingade upp L efter 7 o att han fick ta lillan så jag fick sova en stund, han gav henne mat o hon somnade på engågn, varför lyckas inte jag?!
Han väckte mig innan 9 då han skulle åka o jobba o trodde inte de skulle behöva jobba full dag ida, vilket jag hoppas.
Ska bli så skönt att ha honom hemma med mig nu några dagar o få lite avlastning, har även sagt att han kommer få ta vissa nätter med lillan för jag behöver verkligen få sova.

Igår var jag på stan o köpte de sista jul klapparna, känns SÅ skönt att de nu är helt färdigt för de har legat o gnagt där, vad man ska köpa till alla.
Hann även köpa 2 julklappar till åt Lillan.
Vi har bestämmt att vi inte ger varandra något i år, utan vi ska ist renovera nere i kallförrådet o göra bastu/relax sen även renovera badrummet helt, sätta in kalek, klinkel, golvvärme, streem shower osv.

Förresten vill jag passa på att tacka barnens farmor o farfar föratt dom är helt underbara o ställer upp hela tiden o har Neo TACK ni är änglar o vi älskar er massor!


Puerperalpsykos???

Jag vet inte om jag har nån försenad "baby blues" el om jag bara håller på att bli sönder stressad, igår kände jag mig bara så himla ledsen o nere trots att jag var på stan o shoppade kläder åt mig själv.
De brast totalt på kvällen efter att Neo stått i sin säng o skrikit i 1 tim innan han somnade o lillan små pep o var allmänt missnöjd brast de för mig, började stor tjuta.
Allt kändes bara så himla fel, fick "förbjudna" tankar som inte många föräldrar pratar om, kände mig bara så less på båda barnen o tänkte att de var skönt när lillan var i magen så jag fick sova o Neo var "normal" önskade att någon bara kunde komma o hämta Neo så jag fick vara ensam.
Kände mig så jävla misslyckad som mamma som hade så missnöjda barn, ostädat hem, sunkig som få.
Trots att L försökte få mig på bättre humör o sa att jag är världens bästa mamma sprutade tårarna.
Borde inte klaga, jag har 2 underbart fina välskapta FRISKA barn o ´jag vet att de finns dom som har de 1000 gånger värre, men man kan inte rå för sina känslor.

Har börjat få sån ångest inför nätterna för att jag inte får sova ordentligt, nu sover lillan mer men såklart blivit förkyld o har svårt att andas på natten hon ligger o grymtar o vifftar med armarna, inte kan man sova då :(

Idag känns de något bättre, men känner att ångesten börjar komma krypande inför kvällen.


Bilder

Lägger in lite bilder från förlossningen eftersom dom inte syntes i förra inlägget.
2007-11-28 förlossning 007.jpg
2007-11-28 förlossning 009.jpgStenhög på lustgas =)
2007-11-28 förlossning 011.jpg
2007-11-28 förlossning 013.jpg
2007-11-28 förlossning 016.jpg2007-11-28 förlossning 024.jpg

Förlossnings berättelsen

Tänkte försöka skriva ner förlossnings berättelsen när jag har tid.

Iaf det började på tisdag kväll innan vi gick o la oss med att jag tyckte de kändes som att de sipprade vatten, vart väldigt osäker så jag tog på mig en binda o gick o la mig, låg o funderade o kände mig ganska uppspelt att de kanske var på gång iaf, kunde somna efter nån minut o sov bra, vaknade upp några gånger under natten när jag vände på mig så tyckte jag mig känna att de kom vatten.
Steg upp kl 06 på morgonen o gick på toa, kollade bindan o det var rosa, jag vet ju att de är normalt men just då blev jag lite skraj o ringde upp till förlossningen o försäkrade mig om att de inte var någon fara.
Hur som helst så tyckte BM att vi skulle göra oss i ordning o komma in för en CTG senast kl 9.
Klädde mig o packade BB väskan somjag nu tyckte innehöll fel saker, att packa den,samtidigt försöka att inte glömma deviktigaste o packa till Neo var inte de lättaste.
När jag sprang omkring hemma som en yr höna tyckte jag mig känna små värkar, yeees tänkte jag nu är de verkligen på riktigt.
Packade in oss i bilen o styrde mot stan där Lars var tvungen att snabb städa sitt solarie i fall vi skulle bli kvar på förlossningen, jag o Neo satt o väntade i bilen o jag fick nu lite ondare värkar eller kanske bara ska kalla de förvärkar för de var inte alls svåra att hantera bara som stark mensvärk.
Åkte till mamma med Neo o vinkade hejdå.
Vi kom upp på förlossningen just innan 9, ringde på o blev mottagna av BM Ingela som visade oss in på undersöknings rummet o blev kopplad till CTG o hon sa att hon skulle komma tillbaks efter 30 min, låg där o surrade med Lars o de kändes väldigt overkligen, mest för att jag inte hade spec ont.

Efter ha legat 30 min kom hon tillbaks o sa att vi skulle åka ut o shoppa lite o få fart på värkarna o komma tillbaks efter lunch, gick ner i fiket o L tog en kaffe o vi läste lite tidningar, kände redan där att värkarna nu blev mer riktiga o gjorde mer ont, nåja de var ju det som var meningen.
Vi tog bilen ut på storheden o gick runt o kikade lite, nu kom dom 7 - 10 min mellan, gick på Max o åt lunch, lika att ladda batterierna ordentligt om de nu ska födas barn idag.
Efter maten åkte vi upp på förlossningen igen för en koll, ny BM Inga-lill verkligen jätte gullig, hon ville undersöka mig o kolla om jag öppnat mig, hon kunde glatt kontatera att jag var öppen 3,5 cm, de kändes helt jävla underbart, nästan halva jobbet gjort o inte mer ont.
Jag fick själv välja om jag ville bli inskriven nu el åka hem, valde att åka hem.
Ringde mamma o hörde hur de gick med Neo o sa att vi åker hem o vilar lite o skulle höra av oss innan vi åkte in igen.
Kom hem o började plocka med disken o sånt, ganska snabbt så kände jag att värkarna nu började kännas en hel del o jag fick paprera dom med andning när dom nu kom med ca 5-7 min mellanrum, de var värst när jag låg el satt ner så jag valde att forstätta stå upp o kolla lite tv o äta en fil tallrik.
kl blev 15 o jag sa att ´jag SKA fixa detta hemma utan smärtlindring till kl 16 o när kl blev 16 så satt jag upp målet på 17, kände att jag började bli väldigt rastlös så vi bestämmde oss för att åka upp till svärföräldrarna o fika lite nybakta saffrans bullar.
Tror vi kom dit lite efter 17.15 o nu kände jag att de började bli väldigt jobbigt, gick inte längre att andas igenom värkarna, fick ställa mig upp o när dom kom o försöka "gunga" mig igenom dom, svor tyst för mig själv sen släppte de.
2007-11-28 förlossning 007.jpg
Fikade lite o nu blev de mer o mer intensivt kände hur jag började tok svettas o må konstigt, så vi bestämmde att de var säkrast att kanske börja fundera på att åka upp nu.
Vägen dit var jobbig, när vi var i G stad hade jag smått panik under värkarna eftersom jag var tvungen att ta dom sittandes, började gråta av smärta så Lars körde FORT, vi kom fram 19.45 på förlossningen o möttes i dörren av BM Vibeke som var med o tog emot Neo när han föddes, vi brast alla ut i skratt o jag fick en go kram av henne o hon lovade att nu skulle jag få hjälp med smärtlindring, någon CTG på intagnings rummen behövde jag inte utan fick en förlossnings sal på engång, fick själv välja sal o vi bestämmde oss att salen vi hade förra gången med Neo ville jag absolut inte ha =)
Fick hoppa upp i sängen o blev kopplad till CTG o fick lustgasen i handeln rätt omg, hon sa att vi börjar med 50% lustgas så ser vi hur de hjälper.
Lars satt sig i fotöljen o började hålla koll när de var sags att andas lustgas o tro mig jag ANDADES ordentligt i masken, vissa gånger kanske lite för mycket för jag började tänka på den lilla flickan i Poltergeist filmerna, om hur hon satt där inne med oss.
Samtidigt som jag var klar i huvudet var jag de ändå inte o flinade lite för mig själv men skämmdes lite om Lars skulle se det.
2007-11-28 förlossning 013.jpg
2007-11-28 förlossning 024.jpg


Försökte skärpa mig när BM kom in för jag var rädd attdom skulle dra ner på gasen då.
Blev undersökt o var öppen 4 cm kl 20.
Skiftbyte kl 21 fick nya BM.or en BM stud som skulle vara med o en ordinarie BM, visst tänkte jag gör vad ni vill bara ni tar bort smärtan NU.
Narkosläkaren tillkallades o jag var tvungen att byta till sjukhus kläder (jag hade bestämmt mig för att ha mitt eget linne under förlossningen o ingen sån där ful sjukhus rock men skulle jag ha EDA så var jag tvungen att byta om.
Natrkos läkaren infann sig på plats efter max 10 min, de var en stor kvinna som bröt på ryska o jag upplevde henne som väldigt kall av sig, man blir extra känslig i en sån utsatt situation som man är när man föder barn.
Jag bad henne snällt att låta mig vänta ut en värk innan hon stack, den härgången upplevde jag att EDAN gjorde ont att lägga, tänkte att de får de vara värt bara smärtan försvinner av värkarna, dom lovade att efter 30 min skulle den ha full effekt men den effekten upplevde jag aldrig till min besvikelse.
Dags för ny undersökning jag var öppen 8 cm det kom en värk o då skulle Bm stud få känna, på den värken hann jag öppna mig 2 cm inte undra på att de gjorde så jäkla ont, bm skarttade o sa ja Linda du har en racer baby du är öppen 10 cm. =)
Undersköterskan o BM började plocka fram allt som behövdes när bebisen kom o sa att nu var de bara att krysta, jag hade fått lustgasen uppskruvad på 100% i och med EDAN så nu var jag riktigt slö tänkt o kom på mig själv med att bara ligga o andas lustgas ist för att försöka krysta.
BM stud kom med varma omslag (som jag hade bett om i förlossnings planen om att få prova) men då hög på lustgas o i smärta vart jag skit sur o tänkte när hon frågade om jag ville att hon skulle hålla emot med varma om slag "vad fan har du inget annat för dig än att ställa såna idiotiska frågor i den här situationen" kan säga att omslagen var SKÖNA.
Kommer som i en dimma ihåg att jag krystade o skrek att de här hjälper ju inte, de kommer ingen bebis.
Snart kom dom riktiga krystvärkarna o jäklar nu fattar jag vilka krafter alla pratat om SÅ skönt o jävlar vad stark man blir tror jag krystade 3 gånger innan lillan föddes.
Dags för att bli sydd, som tur är behövdes bara 4 stygn men hon som sydde var ju inte färdig utb så hon råd frågade hela tiden jag kände mig ganska less nu o frågade om dom kunde skynda på de lite.
Alla grattade oss o lämnade oss ensamna en stund o vi fick ringa våra familjer o berätta att nu var lillan här.

Jag började gråta, inte av lycka över mitt nyfödda barn utan alla spänningar släppte väl o jag var chockad över hur lätt allt hade gått.
Dom la lillan på min mage o jag har ett minne av att jag var irriterad o sa aj aj aj för nalevsträngen var så kort o innan dom hade klippt den så var vi ju fortfarande sammankopplade o de gjprde ont när dom bökade med henne på min mage.
2007-11-28 förlossning 030.jpg

Jag måste säga att föda barn är verkligen så häftigt o så smärtsammt, men skulle göra om de vilken dag som helst iaf

Fullt upp

Dålig på att uppdatera men finns vekligen ingen tid över, den tiden jag har över använder jag till att äta o duscha typ =)
Igår var det Lucia o det firade vi på morgonen på Neos dagis, så söta dom var alla små barnen i sina tomte/pepparkaks dräkter, fotade o filmade hela lucia tåget, kan nog vara rätt kul att kolla på om någr år.
Efter det åkte vi till farmor o fikade lite o sen var de dags för återbesök på sjukhuset för Neo, uppfäljning ang hans Astma, som peppar peppar varit helt okej sen i oktober.
Efter sjukhuset åkte vi med farmor på Idepoolen där fick Neo en reima luva av henne (så snällt) sen lunch på Mc donalds o Neo fick ett happy meal, det var riktigt uppskattat, han åt hela burgaren o någon pommes.

Efter vi fått oss lite lunch var de dags för BVC för båda barnen lillan skulle vägas o Neo få sin spruta, lillan hade lagt på sig 150 g på 3 dagar så de känns bra, ger henne mer o mer till lägg då jag inte tycker hon verkar bli särskillt mätt på min mjölk, de känns jätte trist men ska inte ge upp ammningen för de, tyvärr känns de som ett misslyckande at överhuvudtaget behöva ge henne ersättning, jag som så gärna vill amma.
BM tror att de beror på att jag är så stressad över Neo att det är därför mjölken inte rinner till ordentligt, han är verkligen aktiv o verkar ha tagit sin systers ankost mycket hårt.
Han verkar ha hamnat i någon slags trots period dessutom o jag känner att de tär på mitt psyke, har ångest på kvällarna för att jag vet att lillan kommer vara vaken på natten o ångest på morgonen över vilket humör Neo komme rvara på när han vaknar.

Vi har barnvakt åt båda barnen på Lördag för att jag ska få ladda batterierna o tro mig jag ska SOVA, har tänkt jag ska försöka skriva förlossnings besättelsen då oxå.


Mina barn

Som ni säkert förstår finns de inte mycke tid att göra något annat än att ta hand om barnen just nu, känns skit konstigt att säga barnen o inte bara Neo =)
Så hur går de då? Jo bara bra men det är en STOR omställning med ett barn till men helt underbart oxå.
"Skrållan" som hon just nu kallas eftersom hon fortfarande är namnlös sköter sig jätte bra om dagarna o äter lite o sover mest, M E N på nätterna har hon lååånga vaken perioder o magknip så blir inte mycke sömn på mig men de är sånt man får ta, jag vet ju att det bara är en liten del av mitt liv så jag står ut.
Har varit guld att ha Lars hemma med oss i snart 10 dagar, han har ställt upp upp massor o tagit hand om Neo o lagat mat o sånt så jag kan ägna mig åt ammningen som är väldigt tidskrävande, trodde aldrig att de skulle ta upp så mycke tid som det gör, men det är helt underbart!
Tyvärr känner jag mig ganska stressad över att jag inte verkar ha så mycket mjölk att erbjuda, men de kanske ställer om sig när hon börjar äta mer åt gången o inte lika ofta????
I dag ska vi mysa på hemma fram till lunch sen in på stan med båda vilddjuren samtidigt för första gången för att se ut en dop pressent till Neo o "skrållan's" 3 männing Vilma som ska döpas imorgon.

På torsdag 13/12 är de lucia firande på dagis o Neo ska vara pepparkaks gubbe, min "lilla" bebis har blivit så stor så himla fort.
Känner nu så här i efterhand att jag inte tog till vara på bebis tiden med Neo utan läntade bara till han skulle börja med smakisar, välling, krypa, ställa sig osv.
Kommer absolut ta mer till vara på tiden med skrållan, vill aldrig att hon ska bli stor.

Jag har tänkt lägga upp förlossnings berättelsen snart oxå och kanske några bilder, vi fotade o filmade under förlossningen, jag har ännu inte sett filmen, vet inte om jag vill de heller, säger säkert massa sjuka saker eftersom allt gick så fort o intensivt så sög jag duktigt i mig av lustgasen som mot slutet skruvades upp på 100%
Ett litet minne jag har är att jag suger i mig massor med lustgas fast jag inte har en värk men utifall att tänkte jag, hade ju CTG på så alla såg att jag inte hade en värk så BM sa till mig  "men linda du har ju ingen värk nu" nej svarade jag men jag kan ju få en! =)
Gäller att passa på medans man kan.


Nu är hon här

Tack för alla grattis o lycka till, det gick bra o fort Neo's lilla syster kom till oss i onsdags den 28/11 kl 22.17
Match vikten var 3470 o 50 korta cm =)
Hon är underbart söt o älskar att äta.
Ska skriva mer nån dag då jag får tid.

RSS 2.0